Yerel Medya’nın ilgisinin artması ve basında Filografi sanatına geniş yer verilmesinin yanında sanata ilginin büyük şehirlerin dışında da çok yoğun olabileceği kanıtlanmış oldu. İstanbul, Ankara, İzmir, Konya’nın yanı sıra birçok Filografi sanatçısı İstanbul dışında da sergiler açmaya başladılar. Filografi sanatı ile ilgili çok az bilgiye sahip olduğumuzu yukarıda bir gerçek. Ama her geçen gün, sanata ve sanatçıya olan saygının artması toplumsal değerlerimiz ve bakış açımızın farklılaşması çok önemli bir anlam olarak kabul edilmelidir.
Geneli bazında bilgi eksikliğimizin yanı sıra, Filografi malzemeleri ve yapımı hakkında da yeterli bilgiye tam sahip olamayanlar için uzmanına sorduk;
Sunta: 8mm veya 12mm kalınlıkta olması gerekir marangozlar veya filografi sanatına özel malzeme üreten özel atölyelerden temin edilebilir.
Kumaş: Kadife, deri, pelüş veya ebru teknelerinde özel olarak hazırlanmış ipek kumaşlar suntayı kaplamak için kullanılan malzemeler arasında
Çivi: 8.20 başsız olan çiviler kullanılmalı ve mutlaka çakma teknikleri konusunda uzman bir hocadan ders alınmalı.
Kargaburnu: Genellikle ufak boy kargaburnu kullanılır.
Yan keski: Kolay kullanımı açısından mutlaka en küçük boyu kullanılmalıdır.
Tornavida: Tornavidanın küçük boylusu fakat geniş ağızlı olanı kullanılır.
Çuvaldız : :Orta boy çuvaldız iğne teli örerken kullanılır.
Bakır tel: 0.30mm veya 0.35mm’ lik bobinaj teli kullanılır. Bakır tel bazı özel firmalar sayesinde istenilen renklerde hazırlanabiliyor.
Yaldız boya: Altın ve gümüş yaldız en çok tercih edilenlerdir.
Fırça: çivileri veya alt zemini boyamak için kullanılır.
Tüm bu malzemelerin yanı sıra ek olarak zımba makinesi, toz alma fırçası (pano temizliği için)kullanılan yan malzemeler arasındadır.
Bir yanıt yazın